Me një ceremnoni solemne është kremtuar solemnisht ditëlindja e dhjetë jubilare e Kolegjit”Dukagjini”.Ceremoninë në fjalë e kanë nderyar kryetari I Komunës së Pejës dhe përfaqësues të kabinetit të tij,përfaqësues të partive politike,asociacione të shumta civile si dhe shumë profesorë e student të Kolegjit”Dukagjini”dhe gjithandej.

Kolegji”Dukagjini” ka një shumicë shumë të gjërë,e cila nga ky jubile pret piketet për vazhdimin e sukseseve të reja akademike të cilat kemi nisur ti ndërtojmë së bashku,për botën e akademikëve por edhe për historinë e re të vendit tonë poashtu është potencuar në fjalën e rastit nga rektori I Kolegjit”Dukagjini” Prof.dr.esad Dauti.

Solemnitetin në fjalë e kan përshendetur edhe shumë profesorë nga Shqipëria,Maqedonia,Mali I Zi për të shënuar bashkë edhe partnershipin regjional duke potencuar se është bërë një punë dhjetë vjeçare e Kolegjit”Dukagjini” duke dashur të reflektoj agjendin më të besuar për ndryshime positive në Rajon.
Për pjesën artistike dhe hymin akademik është kujdesur maestro Memil Kelmendi dhe klasa e tij nga SH.M.M”Halit Kasapolli” në Pejë.

Ju faleminderohem për konsideratën tuaj dhe ju urojmë GËZUAR